1.HRL(12klubova) + Lokomotiva i Podravka uključuju se u završnici
Hrvatski rukometni savez na sjednici Upravnog odbora održanog u Rijeci u četvrtak, 12. srpnja, donio je odluku kojom se Podravki Vegeti i Lokomotivi odobrava natjecanje u Regionalnoj ligi i uključenje u 1. HRL u završnici, tj. u natjecanje u Ligi za prvaka. O tome je Sportske novosti izvjestio tajnika HRS-a Damir Poljak.

Tako se oslobađa prostor za mirno sudjelovanje u Regionalnoj ligi u kojoj će igrati 8 klubova: europski prvak Budućnost i Biseri Plevlja iz Crne Gore, Jagodina (bivše Svetozarevo) i Zaječar iz Srbije, Vardar u Metalurg iz Makedonije, Podravka Vegeta i Lokomotiva iz Hrvatske. Igra se dvokružnim sustavom uz Final Four.

Hrvatsko prvenstvo počet će s 12 klubova 8/9. rujna, kada počinje i Regionalna liga. Nakon završetka hrvatskog prvenstva prve 4 plasirane ekipe iz tog prvenstva, bez prenašanja bodova, i pridodane Podravka Vegeta i Lokomotiva, igraju Ligu za prvaka. S prenašanjem osvojenih bodova druge 4 ekipe igrat će za poredak, a zadnje 4 za ostanak.

 

 REPREZENTATIVKE 4 MJESECA U REPREZENTACIJI!

Na kalendar utječe i okupljanje reprezentacije, koja u prvom dijelu sezone (ove godine) izuzima reprezentativke iz klubova 81 dan, a iduće godine, u drugom dijelu sezone, 33 dana. Ukupno 124 dana ili četiri puna mjeseca. .

Ovo tek toliko da se zna koliko je velik doprinos klubova reprezentaciji, jer za sve to vrijeme igračice primaju plaću u klubovima. A to se odnosi samo na A reprezentaciju, dok isto tako u juniorskim i kadetskim reprezentatvnim selekcijama nastupaju rukometašice prve ekipe, pa se brojka angažiranja u reprezentativnim selekcijama penje na fascinirajuću razinu. Nije li vrijeme da se i o toj dimenziji porazgovara...

ZAHVALA HRS-u I KLUBOVIMA

U tom smislu odluka Upravnog odbora HRS-a o oslobađanja Podravke Vegete i Lokomotive prvog dijela domaćeg prvenstva velika je pomoć tim klubovima,a ostalim klubovima povećanje za 2 utakmice ili 6 utakmica.

Isto tako priznanje pripada i klubovima koji su dali pristanak (uklj.Umag) na takvu odluku za razvoj kvalitetnog ženskog klupskog rukometa(Podravke i Lokomotive) .  Istodobno i HRS je izglasao uštedu klubovima, jer će sve pristojbe biti smanjene za 15 posto ali će klubovima ukupno ipak ovo prvenstvo biti skuplje.  . 

 U1. hrvatskoj ligi za žene, uz naknadno uključenje Podravke Vegete i Lokomotive, sudjeluju Sesvete Agroproteinka, Zelina, Samobor, Arena, Zamet, Koka, Trešnjevka, Umag, Dalmatinka, Osijek PSC, Ivanić i Split 2010.

Dakle jesenski dio (11 utakmica) počinje 8.09.2012. i igra se do 17.11. A proljetni dio (min 17 utakmica (11+6) počinje 20.01.2013. do 17.05.

Djelomično preuzeto sa www.rk-podravka.hr

             
urednik   14.07.2012.g.