UMAG - ZAMET 2 : 0 (PRVE POBJEDE TRENERA BOGLIĆA)

ZAMET  -  UMAG  25 : 31 (13:11)

Prva (ne)službena utakmica novog trenera Jakše Boglića bila je dana 24.08.2018.u Rijeci, gdje nas je ugostila ekipa ŽRK "ZAMET".

Nakon samo tjedan dana upoznavanja s novopridošlim igračicama, došla je prva prijateljska utakmica, gdje je bilo važno samo vidjeti u kojoj formi su sve igračice te dodatno uigravanje akcija.

Zamet je dobio prvi dio s 13:11, da bi u drugom poluvremenu na krilima Ane, Nataše i Tee preokrenuli rezultat na konačnih 25:31.

Glavni strijelac bila je Ana Jajčević s 9 golova, slijedile su je Nataša Miočinović i Tea Bunić sa 6 golova. 4 gola dala je Sara Imamović (pohvalno), a još su se u listu strijelaca upisale Tena Mataija (1), Monika Pratljačić (2), Lena Ljubić (2) te Andrea Pavković (1). Golmanice su nam bile Iris Pratljačić, koja je jako dobro branila te 14-godišnja Martina Muminović, kojoj su ovo bile prve prvoligaške minute...


UMAG  -  ZAMET  31 : 28  (15:13)

Po novu pobjedu krenulo se s malo više cura nego li u Rijeci pa je trener Boglić puno rotirao, isprobavajući pozicije za određene igračice.

Nakon početnog vodstva gošći, Umag preuzima kontrolu nad rezultatom i poslije 19:19 odlazi na više golova razlike i ne ispušta vodstvo do kraja tekme.

Unatoč tome što je i Ana Jajčević odmarala (da, da...dobro ste pročitali - Ana je odmarala!!!), uspjela je postići 8 golova, a isti broj golova dala je i Nataša Miočinović, a posebno veseli što je napokon na svojoj prirodnoj poziciji, odakle je dala nekoliko prelijepih golova.

3 gola su dale Tena Mataija i Lena Ljubić, za koju se definitivno vidjelo da će biti pojačanje jer se u nekoliko navrata svojim fintama oslobađala čuvara, a i brzo je istrčavala kontre.

Golove su još davali Sara Imamović (2), Ariana Kernjus (1), Monika Pratljačić (2), Tea Bunić (2), Andrea Pavković (1) te Klaudia Gjini (1).

Na golu su bile Iris Pratljačić, Lucija Blašković (koja je odlično branila) te zadnjih nekoliko minuta Martina Muminović.


Sve u svemu, lijepo je to izgledalo, a veseli što se cure međusobno bodre...i u dobrim i u manje dobrim periodima igre.


Čestitke igračicama, ali i treneru Jakši Bogliću...

             
Vlatko Možar   30.08.2018.g.