NOVA SEZONA 2018./2019.
Nakon što je 2008.godine, u Čakovcu, poslije kvalifikacija, izborena 1.liga, nitko nije slutio da ćemo taj prvoligaški status održati do dana današnjeg. 11 sezona u 1.ligi - za tako malo mjesto poput Umaga, za takvo mjesto toliko udaljeno od svih fakulteta i ponekih srednjih škola...

Smatramo da to zaslužuje respekt svih trenera, igračica, uprave i ostalih osoba koji su bili u klubu (direktno ili indirektno). Najbolji plasman našeg kluba je bio u sezoni 2014./2015.godine, kada smo zauzeli 7.mjesto, a komotno možemo reći da je prošla sezona bila na tragu toga, iako smo na kraju zauzeli 11 mjesto.

Opet smo, po 11 puta, osvojili kup Istre i komotno možemo reći kako smo postali najbolji ženski rukometni kolektiv ISTRE.

Podsjetimo i kako smo u dva navrata nastupili na Final 4 Kupa Hrvatske, a nastupili smo i u Europi (Francuska, Švicarska, Mađarska).

Nitko ovome klubu nije poklonio ove rezultate. Djevojke su ga izborile na terenu zajedno sa svojim trenerima i upravom, koji su na mukotrpan način osiguravali uvjete za takve rezultate u kontinuitetu.

Hvala i Gradu Umagu, koji je ipak najveći donator, ali hvala i svima koji su svojim radom ili financijama pomogli da ŽRK UMAG nastavlja svoj prvoligaški put...

Hvala i Iztoku Vojiću...


Stoga, KRENIMO U NOVU SEZONU...

             
Vlatko Možar   29.08.2018.g.