KUP JE NAŠ!!! KUP JE NAŠ!!!
ŽRK "RUDAR" LABIN  -  ŽRK "UMAG" UMAG   28 : 33  (16:15)


Pobjednice Županijskog kupa istarske županije su djevojke ŽRK "UMAG"-a.

U lijepoj atmosferi nove dvorane u Labinu i domaće ekipe koja je pružila jako dobar otpor, naše djevojke su na kraju digle pobjednički pehar kojeg su, reklo bi se, i zaslužile.

Iako sami polazak na put nije davao previše optimizma, s obzirom da smo išli bez golmanica (Delić-obveze na faxu, Pratljačić- ozlijeđena, Blašković-prehlada), djevojke su odlučile da na gol stane Ivana Kovač (što se na kraju pokazalo kao puni pogodak), i tako je hrabrih 10 djevojaka s trenerom i članom uprave krenulo put Labina.

Kako je krenula utakmica pred 200-tionjak gledatelja, tako su domaće igračice jasno dale do znanja kako neće biti nimalo lagana utakmica pa su u prvom poluvremenu višekratno vodile s 3 gola razlike, a najveća razlika je bila kod rezultata 9:5. Na odmor se ipak otišlo s -1.

Kada smo u drugom poluvremenu poveli s 19:18, reklo bi se da je domaća ekipa lagano počela odustajati jer je slijedeći rezultat bio 19:26, a potom i +8 (22:30) te se, načelno, samo čekao kraj utakmice jer je u tom trenutku pitanje pobjednika bilo riješeno.

3 su bitna segmenta odnijela pobjedu Umagu - 1.ozljeda domaće N.Zahtile (koja je do ozljede u 1.poluvremenu zabila 5 golova), 2.odlična "vratarka" Ivana Kovač (koja je skupila 15 obrana i tako digla ekipu) te 3.fenomenalna Ana Jajčević (koja je postigla 12 golova).

Vjerujemo da je ovo bila utakmica života za Ivanu Kovač i da će imati što pričati svojim potomcima (hehe), ali kada netko tko nije golman ima 15 obrana na utakmici, onda se to treba višekratno ponoviti i istaknuti.

Djevojke, svaka vam čast i samo tako nastavite!!!

RUDAR: Kamenar, Zenković, Peršić 2, Kogej 2, Natali Zahtila 5, V.Belušić 4, Vrkić 1, D.Belušić 2, Nina Zahtila, Jelčić, Lepinjica 4, Rodić 5, Raspudić 3

UMAG: Imamović, Mataija 4, Miočinović 5, Jajčević 12, M.Pratljačić 3, Bunić 5, Žuliček 3, Kovač, Popović, Gašić 1
             
Vlatko Možar   15.12.2017.g.